תעשיית משקאות קלים

שוק המשקאות הקלים בישראל, על כל מוצריו, גילגל בשנת 2006 כ- 2.80 מיליארד ש"ח בשנה, כאשר המים המינרלים מהווים כ- 35% מהשוק, המשקאות המוגזים מהווים כ- 47% והמיצים, המשקאות הטבעיים והנקטרים מהווים כ- 18%.
המים המינרליים, בהגדרה, אינם עוברים טיפול כלשהוא של השבחת טעם המים או איכותם.  אולם המשקאות האחרים מכילים מים שעברו תהליכים שונים שנועדו לשפר אותם. איכות המים ושיפורם מהווה גורם חשוב ביותר בטעמם של משקאות אלה.
חשיבות איכות המים לטעמם של המשקאות, גרמה בעבר למפעלי משקאות למקם את עצמם ליד מקורות מים באיכות גבוהה. כך למשל, בשנות ה-50 הוקמו כל מפעלי המשקאות ליד מקורות מים איכותיים. בית החרושת "קריסטל" למשקאות הוקם במיוחד ליד באר מים איכותית בבת-ים, מפעל "טמפו" הוקם ליד מקור איכותי אחר של מים באיזור התעשיה בחולון, ומפעלי הבירה ("טמפו בירה") הוקמו ליד באר מי תהום איכותית באיזור התעשיה של נתניה.
כיום, עם התפתחות טכנולוגיות המים בארץ ובעולם, ניתן לספק איכות מים גבוהה ביותר בכל מקום ובכל מיקום ע"י הוספת מיכשור מתאים מתוצרת "המטהר
".

חברת "המטהר - הנדסה וטיהור מים" ערוכה לשרת את התעשייה במיטב הטכנולוגיות החדשניות לקבלת איכות מים גבוהה לייצור משקאות, מיצים ומשקאות קלים. אנו עוסקים בטיהור, חיטוי, שיפור טעם המים, סילוק מתכות כבדות ומזהמים מסרטנים וכו'

המערכות המיוצרות ע"י חברת 'המטהר' לתעשיית המשקאות משפרות את איכות המים ואת טעם המוצר וביניהן:
1. מערכות טיהור תעשייתית בפחם פעיל לכמויות מים גדולות 100000 ליטר ועד 1 מיליון ליטר.
2. מערכות אוסמוזה הפוכה לשיחזור מיצים ולהפקת מי תהליך ייצור.
3. מסננים מיקרוניים לסינון חלקיקים וגופים זרים.

קטגוריה: תעשייה